zondag 18 juli 2010

Cercle Brugge verslikt zich pijnlijk in TPS Turku

GENT - In de tweede voorronde van de Europa League hebben de voetballers van Cercle Brugge op een pijnlijke wijze kennis gemaakt met Finse dadendrang. De Bruggenaren verloren met 0-1 van TPS Turku.

Eigenlijk werkt Cercle in deze ronde twee uitwedstrijden af. Aangezien het veld van het Bruggense Jan Breydelstadion nog niet speelklaar was, week de equipe van trainer Bob Peeters namelijk uit naar de arena van AA Gent. De vreemde omgeving gaven de Bruggenaren echter geen voordeel tegen de Finnen. In tegendeel, na een halfuur spelen kwam de ploeg uit Turku middels een goed uitgekiende hoekschop op voorsprong: 0-1. Na de thee draaide Cercle de duimschroeven aan en kwamen er mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar ondanks de betere tweede helft werd de ruststand ook het eindresultaat. Peeters liet er geen twijfel over bestaan waar het aan schortte: "Als je de bovenhand hebt, moet je het geluk hebben dat de bal goed valt en moet je ook voor doelkansen zorgen. In deze wedstrijd kwam echter schril tot uiting dat we voorin kwaliteit nodig hebben, in de spits en op de linkerkant. Maar dat wisten we al vóór we hier aan begonnen." Komende donderdag wacht de Finse formatie in eigen huis voor de return.

Racing Genk
Op het UEFA-hoofdkantoor in het Zwitserse Nyon wees de loting voor de derde ronde uit dat Racing Genk ook richting Finland gaat. Apart genoeg eveneens naar Turku waar het de stadgenoot van TPS ontmoet: Inter Turku. Op 29 juli spelen de Genkenaren eerst in Noord-Europa om een week later op 5 augustus in Vlaanderen te beslissen wie er doorgaat naar de poulefase van de Europa League.

AZ
Een Scandinavisch avontuur wacht net als genoemde Belgische teams ook AZ. De Alkmaarders treffen het Zweedse IFK Göteborg. Eerst speelt de ploeg van oefenmeester Gertjan Verbeek op 29 juli thuis in Alkmaar en wordt de return op 5 augustus in Gotenburg afgewerkt. Saillant detail is dat AZ-middenvelder Pontus Wernbloom vorig jaar overkwam van IFK. "Geweldig en vervelend", reageert hij in de krant Göteborgs Posten op de loting. "Het is natuurlijk prachtig om op dit niveau tegen je oude ploeg te spelen. Maar het voelt ook vervelend om een club uit te moeten schakelen die me zo na aan het hart ligt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden