vrijdag 18 juni 2010

Drie doden bij ongeluk met toeristentractor Denemarken

MANDØ - Een ongeluk met een zogeheten tractorbus heeft op het Deense waddeneiland Mandø het leven gekost aan drie oudere toeristen. In totaal 36 mensen raakten gewond.

Op Mandø maakte een gepensioneerdenvereniging vanochtend een uitstapje in een busachtige wagen, voortgetrokken door een tractor. Het span ouderen was precies het strand opgereden om zeehonden te spotten toen het voertuig in het water kantelde. Drie bejaarde vrouwen kwamen daarbij om het leven. Het kostte de reddingsdiensten grote moeite de plek des onheils te bereiken en een aantal zwaargewonden werd dan ook per helikopter naar ziekenhuizen in Odense, Esbjerg en Aabenraa overgebracht. "Het was een afschuwelijk gezicht", vertelt brandweerman Niels Christian Nielsen die als een van de eersten ter plaatse kwam om hulp te bieden. "Mensen lagen over elkaar heen, ik dacht dat zoiets als dit niet mogelijk was. We brachten ze over naar een andere tractorbus en hebben ze in dekens gewikkeld, omdat ze het koud hadden. Verscheidene van hen lagen per slot van rekening in het water. Dit is een van de slechte dagen van mijn leven."

Oorzaak
Over de precieze oorzaak van het ongeval wordt nog gespeculeerd. Toch hebben sommige bewoners van het eiland zelf al een theorie. "De tractor is in het water in een kuil geraakt waardoor een as het begaf en de hele wagen omviel", meent Ellen Hjorth Christensen. Dit soort kuilen ontstaat 's winters door de vorming van ijs. "Het gevaarlijke met zoiets is dat je het niet ziet voordat je er bent. Dit is niet de schuld van de chauffeur, maar simpelweg de kracht van de natuur die hier heerst". Technici gaan nu aan slag teneinde de exacte aanleiding tot het ongeluk vast te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden