maandag 24 mei 2010

Zweedse makelaar organiseert huiskijkdag voor singles

STOCKHOLM - Zweden die op zoek zijn naar nieuwe woonruimte én een levensmaatje kunnen nu twee vliegen in één klap slaan. Een makelaarskantoor gaat op speciale kijkdagen huis- en partnerspeurders samenbrengen.

Het lijkt het ultieme voorbeeld van het nuttige met het aangename verenigen. Zweedse alleenstaanden die op snor zijn naar een ander appartement kunnen op korte termijn terecht op een speciale open dag waar ze kunnen kijken naar een nieuw optrekje alsmede kunnen flirten met andere geïnteresseerden. Makelaarskantoor Fastighetsbyrån uit Stockholm kwam op het idee nadat het een onderzoek had uitgevoerd waaruit bleek dat dit een gat in de markt kan zijn. "Ruim de helft van de singles heeft aangegeven dat men binnen een jaar van woning wil ruilen. Waarom dan niet twee vliegen in één klap slaan?", zegt Johan Vesterberg, woordvoerder van Fastighetsbyrån. "Tijdens de kijkdag krijgen de singles eten en drinken aangeboden en hebben dan de keuze om na afloop naar een cafeetje in de buurt te gaan teneinde daar elkaar beter te leren kennen."

Hoogste dichtheid
Zweden heeft de hoogste dichtheid aan alleenstaanden van heel Europa. In veel steden bestaat meer dan de helft van alle huishoudens uit singles. De meesten van hen hebben een huurwoning en een groot deel van deze groep wil binnen afzienbare tijd verhuizen naar een koopwoning of vrijstaand huis. In Stockholm zien deze cijfers er iets anders uit. Koopwoningen zijn onder alleenstaanden in de Zweedse hoofdstad het meest voorkomend en zij willen in vergelijking met singles in de rest van het land inzake huisruil graag weer eigenaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden