woensdag 12 mei 2010

Denen hebben meeste seks van Noord-Europa

STOCKHOLM - Van alle Scandinaviërs gaan de Denen het meest met elkaar naar bed. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder Noord-European door het Zweeds kenniscentrum voor seksualiteit.

De enquête werd uitgevoerd onder Finnen, Denen, Zweden en Noren. In ieder land kregen tussen de 1000 en 2000 mensen vragen gesteld over de meest intieme kant van hun leven. Onder meer bleek dat de frequentie van seksuele activiteit sterk verschilt. Terwijl 27 procent van de Denen meerdere keren per week aan seks doet, ligt dat cijfer voor Finland op slechts 8 procent. Zweedse jongeren tussen de 15 en 20 jaar hebben meer geslachtsgemeenschap dan hun leeftijdsgenoten in een van de drie buurlanden; 21 procent van alle jongeren geeft aan dat ze meerdere malen per week met iemand het bed delen. Hier tegenover staat dat 27 procent van de 50+'ers gedurende de laatste drie maanden juist helemaal geen seks heeft gehad.

Tevreden
Al met al antwoordde maar ongeveer de helft tevreden te zijn met zijn of haar seksleven. Van alle noordelingen vinden de Zweden hun leven tussen de lakens het minst bevredigend. Deze groep voert bovendien een andere discutabele lijst aan, te weten die van het percentage onbeschermde seks. Zo zegt maar liefst 67 procent van de Zweedse respondenten in de groep van 21 tot 35 jaar enkele tot vele keren de liefde zonder preventieve middelen te hebben bedreven. Tegelijkertijd heeft 32 procent helemaal nooit, of ten hoogste een enkele keer, zijn sekspartner voorgesteld een condoom te gebruiken. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat in deze leeftijdscategorie geslachtsziekten en ongewenste zwangerschappen het meest voorkomen. Meer dan de helft van alle besmettingen met chlamydia in 2009 was in de leeftijdsgroep 20-29 jaar.

Vrijgezel
Een op de vier ondervraagde Scandinaviërs is vrijgezel. De meerderheid van hen had de afgelopen twaalf maanden 1 tot 3 sekspartners, terwijl 15 procent antwoordde dat men vorig jaar met 4 tot 20 verschillende mannen of vrouwen de lakens deelde. Van de singles gebruikt 29 procent geen enkele vorm van bescherming, 40 procent maakt gebruik van het condoom en 15 procent slikt de pil.

Fantasieën
Nieuw in het onderzoek dit jaar waren vragen over seksuele fantasieën onder de Zweden. De meest voorkomende dagdromerij gaat over groepseks (37 procent), seks met een vriend of vriendin (23 procent), partnerruil (18 procent) en seks op een openbare plaats (17 procent). Wanneer dan wordt gekeken naar de feitelijke ervaring, dan heeft slechts 10 procent groepseks bedreven, terwijl 31 procent met een vriend of vriendin de koffer is ingedoken. Maar 3 procent heeft wel eens aan partnerruil gedaan; gemiddeld genomen hebben mannen op dit gebied meer ervaring dan vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden