maandag 15 maart 2010

Nederlandse mariniers op de vuist in Noord-Zweden

ARVIDSJAUR - Nederlandse mariniers en inwoners van het Noord-Zweedse stadje Arvidsjaur zijn van het weekend slaags geraakt in een plaatselijk hotel. Bij de politie werd gisteren aangifte van mishandeling gedaan.

Volgens lokale media waren tot 20 personen betrokken bij de vechtpartij in Hotel Laponia, welke overigens snel voorbij was. Politiepatrouilles uit naburige plaatsen werden ter assistentie opgetrommeld, maar arrestaties zijn niet verricht. Een bewoner liep rake klappen op en verloor daarbij meerdere tanden. Over de oorzaak van de massale knokpartij is niets bekend. Tegen een Zweedse krant zegt een inwoner van Arvidsjaur dat het tijd is dat de Nederlanders - sinds januari aanwezig voor een cursus met het thema extreem winterweer - terugkeren naar huis. "Vanaf het moment dat ze zijn gekomen, is de sfeer ieder weekend gespannen. We hebben hier al een tijdlang continu buitenlandse militairen uit verschillende Europese landen. Alles liep altijd gesmeerd en het was gezellig. Tot dit gebeurde."

Finland en Noorwegen
Het is niet de eerste keer dat Nederlands defensiepersoneel in recente tijd in Scandinavië op de vuist gaat. In de nacht van 30 september op 1 oktober 2006 misdroegen diverse mariniers zich ook al in het noorden van Finland en Noorwegen. De Nederlanders waren zowel betrokken bij een geweldsincident in een bar en winkeldiefstal in Finland als bij een vechtpartij in een discotheek van het Noorse dorp Karasjok. Het Openbaar Ministerie heeft de daders daarop vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden