dinsdag 30 maart 2010

Elandenkalf heeft eigen internetfanclub

RÖDEBY - De Zweden zijn trots op hun flora en fauna. Zeker een jong elandje alleen is hier al snel een nationaal knuffeldier.

Rädda älgkalven Fabbe! (Red het elandenkalfje Fabbe!) heet een groep op het netwerkforum Facebook. Het initiatief om voor het elandenjong een veilig onderkomen te vinden, startte eind vorig jaar. Toen werd namelijk de moeder van Fabbe door een auto in het dorp Rödeby - in de Zuid-Zweedse provincie Blekinge - doodgereden en bleef het kalfje alleen achter. De inwoners reageerden direct en voerden het jonge dier de afgelopen tijd. Dat had echter tot gevolg dat Fabbe intussen aardig tam is geworden en het nu dus moeilijk lijkt om hem opnieuw in het wild uit te zetten.

Politiek
De situatie ging zelfs de Zweedse politiek aan het hart. Parlementslid Annicka Engblom van de liberaal-conservatieve partij (Moderaterna) overlegt daarom momenteel koortsachtig met diverse overheden teneinde Fabbe in een naburig elandenpark te krijgen. Dit lijkt voor hem de enige uitweg, aangezien anders het spuitje voor een verdrietig slot van het sprookje moet zorgen. Voor de meer dan 3400 leden van de Facebook-groep is dat natuurlijk ondenkbaar en met hun online-steun hopen ze dat het kalf een beter lot wacht. Niemand heeft overigens enig benul wat Fabbe er zelf van denkt; het elandje is al een tijdje niet meer in de omgeving gezien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden