dinsdag 2 februari 2010

Sadomasochisme niet langer ziekte in Noorwegen

OSLO - Travestieten, mannen in vrouwenkleren en vice versa, worden in Noorwegen niet langer als ziek beschouwd. Net zoals beoefenaars van het fetisjisme en sadomasochisme.

Als enig overgebleven Scandinavische land verwijderde de Noorse Gezondheidsraad, Helsedirektoratet, seksuele minderheden van de lijst met ziekten en aandoeningen. Zweden deed dit vorig jaar nog. Bjørn-Inge Larsen, directeur van Helsedirektoratet, legt uit dat het doel van de overheidsorganisatie is om opvattingen die aparte seksuele voorkeuren zien als ziekten af te zwakken. "We bedoelen dat er in onze samenleving van vandaag de dag en in de gezondheidszorg geen basis bestaat om deze groepen als ziekten te klassificeren."

Jubelt
De landelijke vereniging voor homoseksuelen en travestieten, de LLH, jubelt van vreugde. "Deze veranderingen versterken de mensenrechten voor een aanzienlijke minderheid in de samenleving", reageert LLH-woordvoerder Svein Skeid opgetogen. "Nu zien we dat in het ene na het andere land de dominosteentjes omvallen." De LLH ijvert er nu eveneens voor dat de Wereldgezondheidsorganisatie haar internationale lijst met ziekten en aandoeningen aanpast.

1 opmerking:

  1. Dit is het voorbeeld van de critical theory van marxisme, socialisme die leiden naar de seksuele revolutie die marx en freud combineerde en verkondigden dat de mens seksueel onderdrukt werd en dat alle gedragingen moesten worden goed gekeurd. Pas bij het opheffen dan zou iedereen gelukkig worden. Maar die inslag was verkeerd. Dit omdat het geluk niet aantoonbaar is vermeerderd. Verder ontstaat er een hellend vlak naar het goedkeuren van de gedraging, die afzicht zijn voor mensen en dier en hen ook veel schade berokkend. Het idee was dat als iedereen maar in zijn of haar blote kont rond liep dan was het gelukt, maar een mens zit zo niet in elkaar en het cultuurrelativisme en vrijheden hebben de groepen die ze wilden bevrijden de vrouwen in hedendaagse cultuur als plastic vrouwen met opgeblazen borsten en konten afgeschilderd. De lustobjectie heeft het geluk niet bevorderd. En er komen steeds meer mensen met seksverslaving en vreemdere, gevaarlijke seks verlangens.
    Freud heeft onze seksuele gedragingen als onderdrukkend betiteld en mentale ziektes en nu worden mentale ziektes goed gekeurd. Ik begrijp er nu werkelijk niets van. Rechts in links en recht is krom. Ik volg mij eigen kompas om iets al afwijkend, ziek of misdadig te betitelen.

    BeantwoordenVerwijderen

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden