vrijdag 19 februari 2010

10.000 kilometer op de foto

ROTTERDAM - Fotograaf Jens Fink-Jensen is geïnspireerd door de kust, die hij als Deen altijd van nabij heeft gekend. Nu exposeert hij met zijn tentoonstelling De Westkust van Europa in het Maritiem Museum Rotterdam.

Voor zijn werk legde Jens Fink-Jensen een afstand af van 10.000 kilometer tussen het Deense Skagen en Gibraltar. Als kustreiziger ervaart hij de vele verschillen in het landschap die het logische gevolg zijn van klimaat, cultuur, politiek en historie. Maar daarnaast ziet hij de opvallende gelijkenissen van wat je een ‘kustcultuur’ zou kunnen noemen. Een cultuur die geen rekening houdt met opgelegde landsgrenzen. De kust roept bij iedereen bepaalde gedachten en herinneringen op. De een denkt terug aan een onbezorgde vakantie in zijn jeugd, de ander aan dat briljante idee dat hij tijdens een strandwandeling kreeg.

Strandpaviljoen
In de tentoonstelling kunnen bezoekers zich met hun gedachten terugtrekken in het abstracte strandpaviljoen, hun herinneringen toevertrouwen aan het gastenboek of een ansichtkaart versturen met daarop een van de foto’s uit de expositie. Fink-Jensen (1956) is fotograaf, schrijver, componist, dichter, architect en multimediaontwerper. Hij heeft verschillende foto-exposities op zijn naam staan: Sydens Skibe (Schepen van het Zuiden), Beijing Ansigt (Zicht op Beijing) en OrdBilleder (Woordbeelden). De tentoonstelling valt tot en met 10 oktober in Rotterdam te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden