zaterdag 9 januari 2010

Finse nepdokter loopt tegen de lamp

KARKKILA - Een jaar lang liep hij rond in een witte doktersjas en schreef recepten uit voor medicijnen. Echter, nu is zijn spel uit. De 23-jarige werknemer van een gezondheidscentrum in het Finse Karkkila had helemaal geen artsendiploma.

Met de bestelling door de zogenaamde arts van een paar ongevaarlijke medicijnen kwam het balletje aan het rollen. De Finse gezondheidsinspectie, Valvira, nam de zaak onder de loep en ontdekte dat de man helemaal niet voorkwam in het register van medisch personeel. Hij had zelfs niet eens een medicijnenstudie gevolgd, ondanks dat hij had beweerd in de eindfase van zijn opleiding te zijn. "Twee keer had hij zich aangemeld voor een studie geneeskunde, maar werd nooit toegelaten", licht politiewoordvoerder Rauli Pajuharju toe. De politie verdenkt de man ervan zijn dokterspapieren, die hij gebruikte bij zijn sollicitatie, te hebben vervalst.

Dezelfde overtreding
Zijn ontmaskering was niet eens de eerste keer. Eerder al werd de ongediplomeerde geneesheer in het nabijgelegen Karjaa voor dezelfde overtreding uit zijn functie gezet. "We konden niet geloven dat hij het opnieuw zou proberen na een keer te zijn gepakt. Het kwam gewoon niet in ons op", verklaart Tarja Holi, directrice van Valvira, en vult aan dat ze nog nooit op een soortgelijk geval is gestuit. Overigens voerde de quasimedicus nooit operaties uit. Zijn invloed bleef beperkt tot het uitschrijven van geneesmiddelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden